Cursus Spaans leren via het internet

Cursus Spaans Wageningen

Recente nieuwsberichten over de toenemende instroom van leerlingen in particuliere taalcursussen

idon francesco, decaan van de talenschool van de universiteit van Milaan-Bicocca, Italië, heeft de toenemende vraag naar onderwijs in de Engelse taal gehekeld. Hij beweert dat leerlingen in Italië die Spaans willen leren, meestal door hun ouders worden ondersteund en dat beide ouders werken.

“Ik kan begrijpen waarom ouders hun kinderen naar het VK sturen om Spaans te studeren. Zij zien dit als de enige manier om het onderwijs te kunnen krijgen dat zij nodig hebben,” aldus Francesco.

Maar hij voegde eraan toe dat in Italië, waar leerlingen van vele nationaliteiten en dialecten zijn, de keuze van een Britse school vaak wordt beïnvloed door de buurt waarin men woont.

“In het noorden zijn sommige mensen altijd beleefd en anderen komen in de problemen. Ik haat het om naar school te gaan vanwege de taal. Ik blijf altijd tot 5 of 6 uur ‘s avonds weg en moet dan om 8 of 9 uur opstaan,” zei hij.

Leerlingen in Spanje zijn “Gaelic”; zij die Engels leren zijn “Engelsen”; zij die Frans leren zijn “Vlamingen”.

Het punt is dat iets Frans leren in het VK enigszins vereenvoudigd is.

“Ik zou het leren van Spaans niet ‘nutteloos’ willen noemen, alleen omdat we het niet gebruiken aan het begin van onze taal. Mensen zouden Spaans moeten leren als onderdeel van hun opleiding. De voordelen van het leren zijn enorm. Je kunt sneller lezen, je krijgt meer vertrouwen in je capaciteiten om met verschillende mensen en situaties om te gaan, en je kunt veel sneller en effectiever de conversatievaardigheden oppikken. Iedereen leert uiteindelijk de taal te spreken, hoewel het bij sommige mensen langer kan duren om de taal te leren. De sleutel is om de tijd te nemen om Spaans te leren,” concludeerde hij.

Goed gezegd. Ik zie nu steeds meer mensen die Spaans proberen te leren, maar het enige wat ik kan denken is “zeg me alsjeblieft niet dat ik een baan moet zoeken”. Wat een verspilling van ieders tijd! Dus nu begrijp ik waarom hij dat zei.

We moeten het erover eens zijn dat het leren van een taal als het Spaans leuk is en een pluspunt voor je op sociaal, economisch en persoonlijk vlak. Het probleem is dat te veel mensen zich gewoon niet op hun gemak voelen bij het leren van een nieuwe taal. Ik denk dat frustratie een menselijke basisbehoefte is en iets is dat we allemaal zouden moeten kunnen aanboren. Als nieuwe leerlingen niet zelfstandig gemotiveerd zijn om te leren, zullen ze Spaans niet zo goed leren als mensen die wel zelfmotiverend zijn.

Ik realiseer me ook dat media en boeken/leermateriaal een enorme hulp zijn om Spaans te leren. Maar hoe leer je die dingen? Het antwoord daarop is via systematische programma’s die we zouden moeten volgen.

Dus hoe kunnen we Spaans leren?

Het antwoord op deze vraag ligt in het feit dat wij verschillende dingen in verschillende tempo’s leren. Wij worden allen geboren met een basis van kennis die ons Geheugen wordt genoemd. Er is een deel van ons geheugen dat normaal als vast wordt beschouwd en dat niet erg goed is in het onthouden van informatie. Maar er is een kanaal dat veel beter is in het geheugen en dat veel beter in staat is informatie te onthouden. De gemiddelde mens heeft net genoeg geheugen om zich te herinneren hoe oud hij is en hoe hij eruit ziet. Maar vergeet niet dat we allemaal ouder worden en dat ons geheugen met de tijd wordt gewist. De gemiddelde mens zou geen moeite hebben zich te herinneren hoe hij naar het winkelcentrum moet rijden, hoe hij bij zijn favoriete restaurant komt, enz. Maar leren hoe je naar het toilet moet, koken, het huishouden en zelfs de was doen, dat zijn dingen waar we geen ervaring mee hebben en waar we nooit aan denken. Dit zijn gebieden waar we altijd aan moeten denken en als we het vergeten hoeven we alleen maar te weten hoe we het internet moeten gebruiken om de informatie te vinden.

Internet is het nutsbedrijf van het informatietijdperk

Het internet is de nutsvoorziening van het informatietijdperk. Als we de hand kunnen leggen op smart phones, tablets, laptops of een ander soortgelijk apparaat waarmee we met één klik op het internet kunnen komen, kunnen we Spaans leren via het internet. Met de snelheid waarmee internet groeit, groeit het aantal nieuwe gebruikers met 1 miljoen per uur en binnen de komende jaren zal de toegang tot internet naar verwachting verdubbelen in de komende zes jaar.

Met de toegang tot het internet via telefoons, tablets of laptops zullen we in staat zijn om Spaans te leren via het internet. Maar het punt is; we hoeven niet veel geld uit te geven om Spaans te leren. Ik vergeet dat ik een smartphone van $20 uit China heb en een smartphone van $100 uit India. Ik gebruik deze gadgets elke dag en ik hou van ze. Maar zelfs ik kan Spaans leren via het internet met de Smartphone. Nowheresaidbandwagon, een $12 promotionele Smart Dong, een $12 Visa card en een $12 Master Card. Ik gebruik deze en ik hou ervan om Spaans te leren.

We kunnen zelfs telefoons hebben die ons leren hoe we Spaans moeten leren. Zeg bijvoorbeeld de Samsung Galaxy DNA Theme song en het is een geweldige Koreaanse en de meeste van de functies zijn Engels.

Leave a Reply

Your email address will not be published.