Mijn ervaring met werken bij de kapper in Arnhem Centrum

Kapper in Arnhem Centrum

Tijdens mijn stage bij de kapper in Arnhem Centrum heb ik veel kunnen leren over het runnen van een bedrijf, marketing en communicatie. Ik kwam als 17-jarige in het bedrijf en werd meteen aan het werk gezet. In de eerste week werd ik naar een trimsalon gestuurd om te leren knippen. Na een paar sessies had ik het onder de knie en werd ik naar de kapperszaak gestuurd. Ik heb daar veel geleerd en werd goed behandeld door de kappers. Ik hielp met sport, ik knipte het haar van voetballers en kinderen van de plaatselijke academie. Tijdens een van deze sessies ontmoette ik een Ajax-speler die geknipt moest worden. Dat was een belevenis, verhalen horen over de club en behandeld worden als een ster.

Hoe is het afgelopen?

Na de eerste periode van 6 maanden vertelde de directeur van het bedrijf mij en twee vrienden dat ons contract voorbij was. Dit was verrassend, aangezien het bedrijf het goed had gedaan en de directeur geen reden had om ons te ontslaan. Een week later kregen we onze functies terug tegen bijna hetzelfde salaris. We vertelden het bedrijf dat we het aanbod zouden aannemen als ze ons een reden konden geven waarom ze ons hadden ontslagen. Dat konden ze niet en we moesten akkoord gaan met hetzelfde salaris als voorheen. We dachten dat als ze een goede reden hadden, we konden onderhandelen. Zo niet, dan moesten ze ons laten gaan.

Arbeidsvoorwaarden

Na de 6 maanden, kreeg ik een aanbod dat ik moest ondertekenen. Dit was een overeenkomst tussen mij en het bedrijf. Daarin stemde ik ermee in om 2 jaar lang, 12 uur per dag, 7 dagen per week te werken. Ik moest 24/7 beschikbaar zijn, 365 dagen per jaar. Ik stemde ook in met alle regels van het bedrijf, zoals het dragen van zwart op vrijdag en zaterdag. Ik stemde er ook mee in om mijn salaris met niemand te bespreken. Ik moest om de zes maanden loonsverhoging vragen, en als ik die niet kreeg, moest ik ontslag nemen.

Bedrijfsvoordelen en verzekering

Na twee jaar waren er twee dingen die ik erg prettig vond. Ten eerste betaalde het bedrijf mijn ziektekostenverzekering voor twee jaar nadat ik gestopt was. Dat was geweldig. Ten tweede vond ik het fijn om deel uit te maken van het fitnesscentrum. Het was een geweldige manier om in vorm te blijven zonder tijd vrij te nemen. Toen ik daar was, hadden we een paar groepsfitness-sessies per week, met een trainer die geweldig was. We deden HIIT (High Intensity Interval Training) en circuit training.

Conclusie

Over het algemeen vond ik het een leuke ervaring. Het was goed om te leren over het runnen van een bedrijf en het werken in een team. Ik heb veel van de stad gezien, veel nieuwe mensen ontmoet en mijn haar laten knippen door beroemde spelers. Werken in een team en in vorm zijn waren grote voordelen. Er waren een paar dingen die ik niet leuk vond, zoals het moeten dragen van een uniform, het niet kunnen praten over salaris of het hebben van een keuze in de stad.

Ik voel me gelukkig dat ik de kans heb gekregen om in zo'n geweldig bedrijf te werken. Het beste deel was het werken met professionals en het zien van de resultaten die zij met hun werk behaalden. Ik weet nu dat ik niet bij een klein bedrijf zal werken en dat ik blij moet zijn met wat ik krijg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.