Waarom kijken sommige mensen naar uw bedrijf?

Waarom doen sommigen dat? Tegelijkertijd zal ik andere problemen naar voren brengen die niet zo duidelijk naar voren komen als die waar we naar kijken in jou, en we zullen je afvragen: "waarom bestaan ​​deze problemen in de eerste plaats?"

We kijken ook naar uw marketingplannen – we stellen exact dezelfde vraag. In feite zullen we het op een andere manier vragen, afhankelijk van of we een nieuwe bedrijfswandeling maken voor een nieuwe bedrijfseigenaar, of een nieuw bedrijfsplan makcoahcen voor een gevestigd bedrijf.

De vragen die u op deze werkgebieden kunt verwachten, zijn:

(gement) Het gebied van uw bedrijf dat is de reden waarom u niet betrokken bent geweest bij het account. Wat is er daar aan de gang?

[U kunt verwachten dat ik deze vragen stel op basis van: het type bedrijf dat u bent, de branche waarin u actief bent, de grootte van het bedrijf waarin u zich bevindt en de fase waarin uw bedrijf zich momenteel bevindt. Veel mensen hebben zakelijke problemen die moeten worden gecorrigeerd in hun infrastructuur terwijl ze proberen een bestaande onderneming te laten groeien.]

[Een ander voorbeeld zou zijn als iemand werd gezien als een… Harvard MBA die veel succes had in de industrie, ze klanten in cocablad haalden… [Ik zou de coaches ter sprake brengen die vanuit de gelederen boven hen waren gepromoveerd ] en ze kregen momenteel geen klanten. Wat is er daar aan de gang?

[Nogmaals] Ik kan vrij gemakkelijk mensen in een organisatie herkennen die hard hebben gewerkt om de ladder te beklimmen, ze zijn allemaal zeer getalenteerd …. en dan zijn hun middelen subsidies die ze overwegen om aan een nieuwe onderneming te werken in plaats van ze te gebruiken in hun huidige mix van zaken.]

[Een andere benadering zou zijn om te kijken naar iemand die in de organisatie circuleert en die waarde kan toevoegen, maar terwijl ze hard werken, worden ze doorgegeven aan andere mensen in de organisatie, zodat ze geen aandelen met hefboomwerking krijgen om hun bonuscontroles in te voeren het mengsel, Er is een limiet aan hoeveel voorraad kan worden gebruikt door elke werknemer, en dus kan het een goede benadering zijn om ze kennis te laten maken met de vaardigheid om de pijplijn te benutten, en daarna vrij te zijn om een ​​salaris te krijgen na die gebeurtenis.]

[Een ander voorbeeld zou zijn dat iemands interne coaching streng niet wordt aangepakt op de gebieden waar hun talent nodig is. Deze persoon wordt ontslagen, krijgt mogelijk geen promotie en nu is hun toekomst onzeker. Grote kans dat ze in de problemen komen. (Dit is onwaarschijnlijk, tenzij ze een seriële ondernemer zijn, maar het is onwaarschijnlijk dat iemand die een seriële ondernemer is, in staat zou zijn om te werken)

[Om dezelfde reden zou ik nauwkeurig onderzoeken wat daar gaande is om te zien of de baan naar een andere persoon rouleert, zodat ze moeten worden vervangen om de zaken bezig te houden].

[Uw vraag is: "Wat kan ik zien?" of "Wat hebben de verhalen gemeen"?]

[Dit is een zeer belangrijk onderwerp en zal in dit rapport in detail worden behandeld]

Als u deze paar eenvoudige vragen beantwoordt, krijgt u waardevolle tools om uw bedrijf op de markt te brengen.

[Als u wilt, vertel ons dan alstublieft uw referentiepunt over wat u zag, wat u beschadigd zag, hoe het proces eruit zag en wat u tot nu toe in uw bedrijf zag gebeuren. die samenhangen met deze strategieën en oplossingscycli, zowel met betrekking tot uw preconditionering als met wat u toen zag gebeuren, zullen u op een aantal onverwachte en onverwachte manieren worden aangeboden. Als je momenteel niets krijgt, leun dan achterover en kijk wat er gebeurt!? We zitten hier allemaal samen in! (Hoewel we graag een goede relatie hebben met de klant die de ongelooflijke can-do-houding heeft om een ​​probleem op te lossen – dat is hier niet op zijn plaats, en de groei van Mary's bedrijven is ook niet zo groot en is bandbreedte afhankelijk, zoals we allemaal weten. Het is ook niet om deel uit te maken van de lieve en geweldige mensen die de wereld laten draaien. Ik voel me enorm gezegend dat ik de vreugde en het geloof heb gezien dat er te veel is om in één keer te doen leven, en ik ben het ermee eens dat de tijd die nodig is om echt terug te gaan naar waar we allemaal waren, ongeveer 30 keer zo lang is als wat nodig was om hier te zijn 1, 10, 50 enz. Terugkerend naar het type persoon dat over haar bedrijf praat , en dat is haar keuze, want er zijn natuurlijk veel soorten. Nog een opmerking: uw bedrijf blijft tot nu toe het spreekwoordelijke mikpunt van uw bronnen van hoop, enthousiasme en energie en de gedachte om het los te laten – om door de hetzelfde proces, ondanks hoe moeilijk het is – is grondig Kapitalistisch!

[Perspectieven nogal verwarrend, maar omdat we niet echt geïnteresseerd zijn in uw hoopvolle anekdote of uw economisch model of hoe triviaal het is, kunnen we praten over iets belangrijks: iets dat uw leven kan veranderen.e Kijk naar uw bedrijf?

Leave a Reply

Your email address will not be published.