Wat doet een loopbaancoach?

Persoon In Bruin Shirt Met Lange Mouwen Met Wit Papier

Een loopbaancoach biedt objectieve, authentieke begeleiding die mensen helpt de juiste baan of het juiste carrièrepad te ontdekken door hen te helpen kijken naar hun waarden, vaardigheden en interesses.

Zij analyseren uw gevoelens over uw huidige werk of rusten u uit met nieuwe vaardigheden en bekwaamheden, zodat u het soort werk kunt nastreven dat u gelukkig zal maken. coaches ondersteunen mensen ook bij het ontdekken van wie zij zijn, hun sterke punten, hun vaardigheden, bekwaamheden en persoonlijke waarden.

Cultiveer je innerlijke ondernemer:

Doe alle dingen die je onderscheiden, je unieke capaciteiten en sterke punten. Bereid je leven voor op een drastische carrièreverandering door je eigen bedrijf te hebben. Overweeg om een coachingsbedrijf te beginnen als een manier om een tweede bron van inkomsten te creëren en ook als een manier om je netwerk van vrienden en contacten uit te breiden.

Denk in de context van diversiteit op de werkplek aan de term “vele werelden” – vele verschillende manieren en middelen om het werk te doen. Maar om je volledige potentieel te bereiken, is een verandering van loopbaan nodig, en hoe diverser hoe beter. De sleutel is het cultiveren van verschillende vaardigheden met verschillende benaderingen.

Werk met mensen die uniek zijn – niet vastgeroest in één vorm

Zoek een mentor die al in het vakgebied van je keuze werkzaam is: beschouw hem als een bron van inzicht en leer van zijn rijke ervaring. Alleen al het vinden van deze persoon die al in het vakgebied zit, kan ertoe leiden dat je een heel nieuw carrièrepad ontdekt dat je je niet eens had voorgesteld.

Ontwikkel een waardering voor mensen die anders zijn dan jij: stel je voor dat je in hun schoenen staat en hoe je zou reageren als je manager zou worden met een team van mensen die van het type Zwakke-houder zijn; of stel je voor dat je Vice President zou moeten worden van een bedrijf met een budget van $100 Miljoen dollar om te managen. Nu, dat is een uitdaging. Als u zich de uitdaging kunt voorstellen, kunt u zich voorbereiden op de verandering.

Gebruik uw verbeelding om u een levendige voorstelling te maken van de taak die u te wachten staat bij een nieuwe loopbaan. Stel je, als je kunt, alle mogelijke problemen voor die je kunt tegenkomen. Dat kan je helpen je voor te bereiden op de te verwachten problemen.

Leer van de fouten in uw loopbaan en gebruik ze als opstapje naar succes:

Trompeer het succes van je carrière niet af: veel mensen doen dit. Het is goed om je te concentreren op de fouten in je carrière, want dat kan je helpen om van je fouten te leren en ze te gebruiken als opstapje naar succes.

Een goede manier om de fouten die je in je carrière hebt gemaakt in verband te brengen met de oplossing die je nodig had om dat doel te bereiken, is door ze te relateren aan de tijd die je nodig had om dat doel te bereiken. Als je de top wilde bereiken, had je moeten inschatten hoeveel tijd je nodig zou hebben om dat doel te bereiken en had je dienovereenkomstig moeten plannen.

Het is oké om ook spijt te hebben van je carrière keuzes:

Elk mens heeft spijt en spijt betekent niet dat je een bril moet kalken en moet huilen. Het betekent alleen dat spijt en spijt niet moeten worden gezien als een middel om je loopbaankeuzes te “verzuren”. Nadenken over wat je fout hebt gedaan kan je helpen oplossingen te vinden en dat is wat je nu zou moeten doen: alternatieven bedenken, mensen zoeken die hebben gedaan wat jij hebt gedaan, de namen onthouden van mensen die de sollicitatiegesprekken hebben gehad die je nodig had, onderzoek doen naar de bedrijven die de baan hebben beschreven die je zoekt, en een boek schrijven over je fouten.

De grootste spijt die ik zie, is dat mensen niet erkennen dat ze fouten hebben gemaakt. Om in deze rat race te overleven, zouden ze voortdurend moeten zoeken naar manieren om te verbeteren – voortdurend hun keuzes evalueren, nadenken over wat ze hebben geleerd en hoe ze het de volgende keer beter kunnen doen.

Loop niet weg en stop ermee:

Dit klinkt misschien als een “Kunt u Affirmeren?” Bepaal of je op zoek bent naar een baan of een nieuw carrièrepad en besluit om een test te doen als een manier om je interesses te verkennen. Soms, als je midden in een project zit, is het de moeite waard om een omweg te maken en naar een ander project te kijken dat dezelfde vaardigheden vereist als jij, ook al is het anders qua locatie en bedrijfstak. Dit geeft je de kans om te ontdekken waar je echt in geïnteresseerd bent en helpt je te voorkomen dat je vastloopt in een doodlopende baan. Maatschappelijke begeleiding

Vergeet niet om nuttig te blijven:

Zelfs als u van plan bent van loopbaan te veranderen, blijf dan enthousiast. Blijf leren en pas jezelf toe op alles wat je kunt. Of u nu formeel werkt via uw interesses of gewoon telewerkt, u zult nooit zonder nieuwe dingen komen te zitten om te leren. U kunt ook wat extra vaardigheden opdoen door vrijwilligerswerk te doen, zelfs als u technisch gezien buitenshuis werkt. De meeste mensen zullen het ermee eens zijn dat werknemers die in staat zijn om snel nieuwe mogelijkheden te vinden, waardevollere werknemers zijn en dat er meer vraag naar is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.